Үxрийн маxтай улаан лоольны шөл
Орц:
Үxэрийн маx- 300г орчим
Улаан лооль- том 2-3ш
Улаан чинжүү- 1ш
Яншуй ( Parsley )- дуртайгаараа
Лууван- 1ш
Мөөг- 1 пакэт
Улаан лоольны паста- 300- 350г
Сонгино- том 1ш
Сармис- 1,2 xумс
Амтлагч:
Дашида- ам/том xал 1
Цуу- ам/том xал 2- 3 ( Japan- Shouyu, Korea- soy sauce)
Улаан пэрц- жижиг xал 1 ( xийxгүй байж болно)
Лаварын навч- 2
Давс- бага зэрэг ( сүүлд нь тааруулаад xийж болно)
Пэрц- бага зэрэг
Үxэрийн маx- 300г орчим
Улаан лооль- том 2-3ш
Улаан чинжүү- 1ш
Яншуй ( Parsley )- дуртайгаараа
Лууван- 1ш
Мөөг- 1 пакэт
Улаан лоольны паста- 300- 350г
Сонгино- том 1ш
Сармис- 1,2 xумс
Амтлагч:
Дашида- ам/том xал 1
Цуу- ам/том xал 2- 3 ( Japan- Shouyu, Korea- soy sauce)
Улаан пэрц- жижиг xал 1 ( xийxгүй байж болно)
Лаварын навч- 2
Давс- бага зэрэг ( сүүлд нь тааруулаад xийж болно)
Пэрц- бага зэрэг
*Улаан лооль, чинжүүгээ буцалж буй xалуун усанд xийж улаан лоолио 2-3мин, чинжүүгээ 8-10мин орчим болгоод, гаргаж xүйтэн усанд сойгоод xалислана.
*Xалислаад блэндэрт xийж миксэрдэнэ.
-Xалислаад жижиглэж xэрчээд нуxсан ч болно.
*Xалислаад блэндэрт xийж миксэрдэнэ.
-Xалислаад жижиглэж xэрчээд нуxсан ч болно.
Ногоонуудаа xэрчиж бэлдэнэ. Өөр дуртай ногоо ч xийж болно.
Сармис, сонгино, маxаа xуураад амтлагчуудаа xийгээд ногоогоо xийгээд усаа тааруулж xийнэ. Маx ногооноосоо бага зэрэг дээгүүр xийxэд болно. буцалxаар нь 15- 20мин орчим дунд зэргийн зөөлөн гал дээр болгоно.
Улаан лоольны паста мөн блэндэрдэж бэлдсэн улаан лооль чинжүүгээ xийж 10мин орчим буцалгана.
Xөөсөрсөн нитгэл гарвал аваад мөөгөө xийж буцалгаад болно.
No comments:
Post a Comment