Saturday, November 30, 2013

Pho (Вьетнам Гоймонтой Шөл)



Орц:
- 1 жижиг сонгино
- 2 хумс сармис
- Эрхий хурууны хэмжээтэй цагаан гаа
- 4 ширхэг амт оруулагч башир цэцэг (хатаасан)
- 1/2 Cinnamon stick (Шанцай)
- 2 далиу 
- Нунтаг хар перец
- 1 цайны халбага давс
- 1 л махны шөл
- 1 хоолны халбага сахар
- 2 цайны халбага fish sauce
- 250гр rice noodle (goimon)
- 250 гр мах


                Сонгино, сармис, цагаан гаагаа нимгэн хэрчиж амтлагчнуудтай хамт листэндээ тарааж тавьна. 
                     Духовка дээрээс халаадаг дээр 250 градуст халаагаад амтлагчнуудаа 3 минут шарна.


                     Шарсан амтлагчнуудаа маaрланд боож тавиад шөлөндөө хийж 45минут зөөлөн гал дээр буцалгана.                            Шөлөндөө мөн давс, сахар, fish sauce нэмнэ.
                     Хэрвээ бэлэн махны шөл байхгүй бол 1.5 литр усанд ястай мах 2 цаг чанаж шөл гаргана.




                         Шөлөө буцлах хооронд гоймонгоо халуун усанд 15 минут дэвтээж зөөлрүүлэнэ.


                                                                       Хөлдүү махаа маш нимгэнэ зорж хэрчинэ.



                                                    Уучилаарай, зарим юмны нэрийг монголоор мэддэггүй ээ.

                                                    Хачирд:
                                                   - Кориандр (Cilantro)
                                                   - Bean Sprouts
                                                   - Lime
                                                   - Mint
                                                   - Jalapeno

                                                   Амтлагч
                                                   - Hoisin Sauce
                                                   - Халуун ногоотой амтлагч

Шөлөө 45 минут буцалсаны дараа махаа хийж 2-3 минут буцалгаад маарльтай амтлагчнуудаа гаргана. 

Аяганд гоймонгоо хийж дээр нь шөлөө хийгээд бэлдсэн хачирнаас хийж иднэ.
Сайхан хооллоорой.

No comments:

Post a Comment